Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος

HomeΟλική Αρθροπλαστική Γόνατος
ar8oplastiki gonatos

Η ολική αρθροπλαστική γόνατος αντικαθίσταται το κατώτερο μέρος του μηριαίου οστού και το ανώτερο μέρος της κνήμης με προθέσεις (εμφυτεύματα). Πολύ συχνά κρίνεται απαραίτητο να αντικατασταθεί και η οπίσθια επιφάνεια της επιγονατίδας.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές προθέσεις γόνατος, διαθέσιμες. Η πλειονότητά τους αποτελείται από μεταλλικά μέρη που σταθεροποιούνται στο κάτω τμήμα του μηριαίου οστού και στο άνω τμήμα του κνημιαίου οστού, αντικαθιστώντας τις εκφυλισμένες επιφάνειες του αρθρικού χόνδρου, αναδημιουργώντας έτσι τις αρθρικές επιφάνειες του γόνατος. Ανάμεσα στις δύο προθέσεις τοποθετείται ένα ειδικό πλαστικό (πολυαιθυλένιο), το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις είναι κινητό.

Οι περισσότερες προθέσεις γόνατος έχουν σχεδιαστεί για να τοποθετούνται με ‘ορθοπεδικό τσιμέντο’, το οποίο δρα σαν σύνδεσμος μεταξύ της τεχνητής πρόθεσης και του οστού του ασθενούς. Υπάρχουν και προθέσεις που τοποθετούνται απευθείας πάνω στο οστό του ασθενούς χωρίς να παρεμβάλλεται τσιμέντο. Τέτοιες προθέσεις προάγουν την ανάπτυξη του οστού έτσι ώστε αυτό να εισχωρήσει στην πρόθεση, παρέχοντας έτσι μακροχρόνια σταθερότητα.

Η πλειοψηφία των ασθενών μετά από την αρθροπλαστική γόνατος έχει:

Εξάλειψη ή σημαντική μείωση του πόνου στο γόνατο, βελτίωση της ποιότητας ζωής, επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες και σε αθλήματα χαμηλών

image
https://www.ortholarissa.gr/wp-content/themes/hazel/
https://www.ortholarissa.gr/
#c1c1c1
style1
paged
Loading posts...
/home/ortholar/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
off
off